Salaliittoteoriat, jotka osoittautuivatkin todeksi

Salaliittoteoriat ovat jännittäviä aiheita meistä useimmille. Kaikki salaliittoteoriat eivät kuitenkaan ole pelkkää tarinaa, vaan useat niistä ovat paljastuneet tositarinoiksi.

Tupakka tappaa

Modernissa maailmassa on erittäin yleisessä tiedossa, että tupakkatuotteet aiheuttavat kaikenlaisia sairauksia, joista osa on kuolemaan johtavia. Näin ei aina kuitenkaan ollut, vaan aikojen alussa uskottiin, että tupakan poltolla on hyviä vaikutuksia kehoon ja tätä uskoa tupakkatehtaat tietenkin halusivat myös pitää yllä.

Vasta 1950-luvulla nousi laajempaan keskusteluun tupakan mahdollinen epäterveellisyys, kun tutkijat löysivät todisteita tuotteen haittavaikutuksista. Tupakkatuotanto ei tätä kuitenkaan halunnut julki että asiakkaat pysyisivät tupakkamarkkinoilla, joten suurimmat tupakantuottajat tuottivat suuren propaganda-kampanjan, joka ylisti tupakan terveellisyyttä. Tätä jatkui lähes puoli vuosisataa, kunnes lopulta vuonna 1998 viimeisenkin tupakkayhtiön oli syötävä sanansa. Nykyisin tupakka-askeissa kerrotaan tupakan vaarallisuudesta avoimesti.

Hitler pääsi karkuun

Toisen maailmansodan keskeinen hahmo Adolf Hitler järisytti maailmaamme tavoilla, joita emme tähänkään päivään mennessä ole voineet unohtaa. Vuosia luultiin, että viimeisenä tekonaan Hitler otti oman henkensä, mutta moni uskoo, ettei tämä itse asiassa ole totta. Epäilijöiden epäuskoisuutta vähäteltiin, kunnes vuonna 2009 uskomus yhtäkkiä muuttui paljon todennäköisemmäksi, kun venäläiset tekivät uusia testejä kallolla, jonka uskottiin olleen Hitlerin. Testit tehtiin, jotta salaliittoon uskovat saataisiin hiljennettyä, mutta testissä kävikin ilmi, että kallo oli kuulunut nuorelle naiselle eikä lainkaan Hitlerille. On siis mahdollista, että salaliittoteoria ei ollutkaan täysi valhe.

Pesäpallo ja steroidit

Tusina amerikkalaisia pesäpallon pelaajia ja heidän hoitajiaan oli osana steroideihin liittyvää salaliittoteoriaa. Suunnitelman mukaan heidän tulisi ottaa steroideja ja piilottaa niiden tuomat oireet. Major League Baseball tiesi suunnitelmasta ainakin osan, muttei toiminut pysäyttääkseen tapahtumia, kunhan pelaajat vain jatkaisivat rahan tuomista peliin ja liigalle. Salaliitto lopulta paljastui, kun 20-kuukautinen kongressitutkimus johti erittäin monen pelaajan paljastumiseen steroideista ja näin alkoi uusi lääketestauspolitiikka kaikessa urheilussa. Tästä ei enää voitu kieltäytyä, sillä koko aihe oli valtavan painostuksen alla sekä fanien että hallituksen puolesta.

Viattomien kuolema, Kuuban syy

Kylmän sodan aikana Yhdysvaltojen armeija suunnitteli viattomien tappamista ja syyn heittämistä Kuuban niskoille. Tämä olisi ollut helppoa, sillä Kuuba sijaitsee maantieteellisesti vain noin 90 mailia Floridan rannikosta. Tämän suunnitelman nimi oli Operation Northwoods ja se keksittiin sen seurauksena, kun Yhdysvallat epäonnistui yrityksissään Bay of Pigs -invaasiossa vuonna 1961. Suunnitelmat hyväksyi jopa presidentti Kennedyn vastustussihteeri, Robert McNamara, mutta niitä ei allekirjoittanut siviilijohto, joten ne haudattiin toteuttamattomina jopa 40 vuodeksi ja syvälle haudattiinkin, sillä kyseessä oli erittäin nolo ja herkkäluontoinen suunnitelma.

Suunnitelmien mukaan joko Guantanamon sotatukikohtaan asetettaisiin pommi tai räjäytettäisiin laiva vielä ollessaan satamassa. Erittäin salaisista papereista saatiin myöhemmin selville, että suunnitelmiin kuului kommunisti-Kuubaa vastaan kohdistuva terroripropagandakampanja Miamin alueella sekä muualla Floridassa, sekä teeskennelty “kuubalaisten” upottaminen Floridan rannikolla, Kuubalaisten agenttien pidättäminen ja esivalmisteltujen dokumenttien päästö julkisuuteen, jossa Kuuban syyllisyys tekoihin olisi selkeä. Jopa pommien räjäyttämisestä puhuttiin. Koko suunnitelma oli siis täysin Yhdysvaltojen suunnittelema ja suunniteltu toteutettavaksi heidän toimestaan, mutta syyt olisi heitetty kuubalaisten niskoille.

CIA:n ajatuksenhallintakokeet

Yksi pöyristyttävimpiä salaliittoteorioita on CIA:n tekemät mielenhallintakokeet, jotka suoritettiin amerikkalaisilla ja kanadalaisilla Kylmän sodan aikana. Kokeita kutsuttiin nimellä MKUltra, jonka päämääränä oli tuottaa ja kehittää biologisia ja kemiallisia aseita. Kyseessä oli kuitenkin salaa paljon tätä suurempi projekti, jossa moni sai jopa surmansa.

Projektin päämääränä oli edistää alkoholin vaikutuksia, ottaa käyttöön hypnoosin tarjoamat mahdollisuudet, aivopesun käyttöönotto ja kidutuksen kestäminen, muistinmenetyksen aiheuttaminen joko tapahtumien aikana tai niiden jälkeen sekä akuuttien vakavien fyysisten oireiden tuottaminen, kuten anemian tai muun vastaavan. CIA värväsi erilaisia yrityksiä toimimaan projektin alaisena salaa lähes 80 eri instituutiossa, kuten sairaaloissa, vankiloissa ja yliopistoissa. Testien tekemiseen käytettiin erilaisia lääkkeitä, hypnoosia sekä sanallista ja fyysistä pahoinpitelyä. Ainakin kaksi amerikkalaista kuoli kokeissa. Suurin osa salaisista kansioista tuhottiin vuonna 1973, joka on vaikeuttanut salaliiton paljastamista.

Lääkkeitä kuolemaan

Jo pitkään on uskottu, että suuri lääketeollisuus tuottaa lääkkeitä, jotka sivuvaikutuksillaan tekevät ihmiset vielä sairaimmiksi, ja heidän täytyy ostaa uusiin vaivoihin lisää lääkkeitä ja näin lääketeollisuus kukoistaa ikuisesti. Ainakin osa tästä salaliittoteoriasta on totta, sillä 1980-luvulla saksalainen lääkeyhtiö Bayer huomasi, että yksi heidän tuotteistaan, jota käytetään veren hyytymisongelmiin hemofiliapotilailla, asetti lääkkeen käyttäjät HIV-tartunnan riskiryhmään, sillä lääke sisälsi HIV-viruksen.

Bayer nopeasti veti lääkkeet pois Saksan markkinoilta, mutta varastossa oli tietenkin vielä paljon vanhaa lääkettä. Sen sijaan, että Bayer olisi heittänyt lääkkeet pois, he alkoivat myydä lääkettä, mutta eivät enää Saksassa, vaan paikoissa, joissa yhtiön töppäyksestä ei ollut vielä kuultu, kuten Latinalaisessa Amerikassa ja Aasiassa. Uutta ja turvallista tuotetta myytiin vain Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Vanhaa lääkettä myytiin jopa vuoden päivät ennen kuin varastot lopulta loppuivat.

Privacy Policy